MBA Part Time

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Αγαπητοί υποψήφιοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, γίνεται ίδρυση / επανίδρυση όλων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των Ελληνικών ΑΕΙ. Ως εκ τούτου, δεν θα δεχόμαστε αυτή την περίοδο αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Θα ενημερωθείτε εκ νέου μέσα από την ιστοσελίδα μας για την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων. Ευχαριστούμε.

 

Διοίκηση Έργων - M21213P

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Τίτλος: Διοίκηση Έργων
ECTS πιστωτικές μονάδες: 6 πιστωτικές μονάδες
Προαπαιτούμενα: Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα
Διδάσκων: Βρασίδας Ν. Λεώπουλος
Μέθοδος διδασκαλίας: Η διδασκαλία του μαθήματος πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα με μία διάλεξη τριών ωρών.
Ημέρες και ώρες επικοινωνίας:

Δευτέρα, Τρίτη 11.00-13.00 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Οι επιχειρήσεις βασίζουν περισσότερο από ποτέ τη λειτουργία τους σε έργα και ως εκ τούτου αναζητούν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις στη διαχείριση έργων. Στο μάθημα Προγραμματισμού και Διοίκησης Έργων γίνεται σε βάθος ανάλυση των δραστηριοτήτων της διαχείρισης έργων υπό το πρίσμα των διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων μεθόδων και πρακτικών. Το μάθημα έχει σκοπό να δώσει στους σπουδαστές τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για τη διαχείριση έργων με έμφαση στα έργα σχεδιασμού, ανάπτυξης και εγκατάστασης έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Περιλαμβάνονται θέματα οργάνωσης της ομάδας έργου σε σχέση με την οργανωτική δομή του φορέα που το εκτελεί και του καθορισμού υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων, ανάλογα με το σκοπό και τους στόχους του έργου. Παρουσιάζονται μέθοδοι για τη δημιουργία του προγράμματος έργου με την ανάλυση σύνθετου έργου σε δραστηριότητες, την κατάστρωση & επίλυση δικτύων  προγραμματισμού CPM και PERT και τον προγραμματισμό με περιορισμούς δυναμικού. Ακολουθεί η κοστολογική παρακολούθηση του έργου και η ανάπτυξη και παρακολούθηση των χρηματορροών. Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση ποιότητας έργου και τη διαχείριση κινδύνων.
 

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος καλύπτεται στις διαλέξεις που συνοδεύονται από επίλυση ασκήσεων. Η παρουσία των φοιτητών στις διαλέξεις είναι υποχρεωτική. Η κατανόηση των θεμάτων τα οποία αναλύονται γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στη διάρκεια των διαλέξεων αυτών. Η προσωπική μελέτη αποτελεί ουσιαστικό και σημαντικό υποβοηθητικό μέρος της μελέτης για το μάθημα. 
 

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση:
 
 • Να κατανοήσουν τα βασικά χαρακτηριστικά των έργων και τη διάκριση από την επαναλαμβανόμενη παραγωγή
 • Να αναλύσουν το έργο σε δραστηριότητες και να δημιουργήσουν τη Δομή Ανάλυσης Εργασιών και το Δίκτυο Δραστηριοτήτων
 • Να διακρίνουν τις διαφορετικές οργανωτικές δομές των οργανισμών που υλοποιούν έργα και την επίπτωσή τους στη διοίκηση των έργων
 • Να αντιστοιχούν πόρους στις δραστηριότητες του έργου και να εκτιμούν το κόστος του έργου
 • Να αντιμετωπίζουν με συστηματικό τρόπο τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που σχετίζονται με τα έργα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ
 
Δίνονται διαφάνειες που καλύπτουν την ύλη και ασκήσεις που επιλύονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 
 
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ
 
 • PMI, 2008, Project Management Body of Knowledge, Project Management Institute, USA.
 • Shtub, A., Bard, J. and Globerson, S. 2008, Διαχείριση έργων - Διεργασίες, μεθοδολογία και οικονομική ανάλυση, Επίκεντρο.
 • Maylor, H. 2005, Διαχείριση Έργων, Κλειδάριθμος.
 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΗΣ

1. Ορισμός έργου - Ορισμός διοίκησης έργου – Διεργασίες διοίκησης έργων, Πρότυπα διοίκησης έργων, Κύκλος ζωής έργου - Δομή ανάλυσης εργασιών (WBS)
2. Διαχείριση χρόνου  - Μέθοδος του κρισίμου δρόμου (CPM) - Ελεύθερο και ανεξάρτητο περιθώριο - Αβεβαιότητα εκτιμήσεων – Διαγράμματα PERT
3. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού - Οργανωτικές δομές (δομή κατά λειτουργία, δομή κατά έργο, δομές  μήτρας, SBUs) - Ομάδα έργου – Πίνακας υπευθυνοτήτων
4. Τρόποι διοίκησης - Παρακίνηση εργαζομένων  - Εξισορρόπηση δυναμικού (σταθερή διάρκεια, σχέση διάρκειας - πόρων)
5. Διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας έργου - Διαχείριση κινδύνων έργου
6. Διαχείριση κόστους έργου  - Προκοστολόγηση – Προϋπολογισμός – Χρηματορροές - Παρακολούθηση εξέλιξης μέσω προγραμματισμένου και πραγματικά αναλωθέντος κόστους.
 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

100% τελική εξέταση. Τα θέματα βασίζονται στις ασκήσεις που επιλύονται στη διάρκεια των διαλέξεων.
 

Επικοινωνια

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33
6ος όροφος, Γραφείο 600
Αθήνα 113 62

 • Τηλέφωνο: +30 210 82 03 616
                  +30 210 82 03 615

Γραφείο Διασύνδεσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βρείτε μας στα ακόλουθα δίκτυα και συνδεθείτε μαζί μας!

MBA in Telecoms Prospectus

Βρίσκεστε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δομή MBA Part Time Program Διοίκηση Έργων - M21213P